BLOG

id = "FBMainForm_8936735" action="/blog.html" method = "post" onsubmit = "return false" >
Moj blog Nov vnos  

Na kratko o organizaciji poroke
od Manja on 


- preverita izbor in razpoložljivosti primernih krajev za obred in slavje.
- določita datum in navežita stik z matičnim uradom
- začnita zbirati ponudbe za oblačila, cvetje, dekoracijo, fotografijo, poročne prstane, torto, papirno galanterijo, ansambel, potovanje…
- v primeru cerkvene poroke opravita tečaj priprave na zakon
- izberita priči, ki vama bosta pomagali pri organizaciji
- naredita okvirni seznam povabljenih
- dogovorita se za sestanek z župnikom
- naročita vabila in izberita srugo papirno galantarijo
- rezervirajta fotografa, snemalca in začnita iskati okusne sladice in poročno torto
- poiščite frizerja in vizažista z izkušnjami
- naročita poročna prstana
- z glasbeniki se pogovorita o vrsti glasbe, ki jo želita na zabavi
- organizirajta dekliščino in fantovščino
- začnita se pripravljati na poročno potovanje:)))

[ ] Komentarji     Stalna povezava     Dodaj komentar

Zlatarna Mirage
od Manja on 
BORBOLETA ZAPESTNICE 

 Zgodba o Borboleti se začne z znanim citatom Rhetta Butlerja: ,Frankly my dear, I don't give a damn'. Ta citat je pospremil prvo zapestnico iz svilenega trakca. Kmalu za tem je Borboleta predstavila različne barvne kombinacije svilenih trakcev z obeski v oblikah zvezde, srca, križa, štiriperesne deteljice in metulja. K vsaki zapestnici je priložen citat iz filma, umetnosti ali literature- citati, ki so se dotaknili naših življenj. Borboleta je znamka ustvarjena z ljubeznijo, ki jo vodi ideja, da je vsak dan poseben, če le narediš nekaj posebnega zase in za svoje ljubljene. Naj vam predstavimo čudovit svet Borbolete, kjer je prijateljstvo večno.

 

[ ] Komentarji     Stalna povezava     Dodaj komentar

Zlatarna Mirage
od Manja on 

 IZBIRA SANJSKE POROČNE OBLEKE


Vsi želimo na svoj poročni dan izgledati čudovito in k temu v veliki meri pripomore poročna obleka. Toda kako najti pravo?


Naš prvi nasvet je prav gotovo, da morate poročno obleko pomeriti. Pomerjanje poročnih oblek ni enako pomerjanju majic ali hlač v trgovini. Večina žensk ni navajena nošenja svečanih oblek, poročna obleka pa je več kot to. Vsako izmed vas bo spremenila v pravo princeso, kar si na takšen dan gotovo zaslužite.


Kakšno obleko naj iščem glede na postavo:


- HRUŠKA Če imate nekoliko večje boke, potem bo za vas najboljša klasična A-linija. Če želite poudariti druge atribute, potem vam svetujemo srčkast izrez, ali da pri izboru iščete takšno obleko, ki bo imela s kristali okrašen samo zgornji del.


- PEŠČENA URA Klasična A-linija z nekoliko podaljšanim životcem bo poudarila vaše oprsje in ozek pas, vseeno pa s svojim širšim spodnjim delom dala dogodku primerno glamuroznost. V primeru, da želite poudariti boke, potem bo obleka v slogu morske deklice prava izbira.


- SUHE in VISOKE Težava suhih in visokih deklet je, da lahko kaj hitro izgledajo preveč preklasto, zato priporočamo, da izbirajo med oblekami, ki imajo zanimive detajle, ki odvrnejo pogled od celotne postave. To so lahko čipke, velike rože, barvo usklajeni pasovi…V vaš izbor pridejo tudi kratke obleke, ki bodo poudarile dolge noge.


- OBRNJEN TRIKOTNIK Vaša ramena so proporcialno širša od bokov, tako da s svojo postavo ustvarite videz obrnjenega trikotnika. V tem primeru, vam svetujemo obleke s širokimi naramnicami, ki se zaključijo v V izrez. Tako boste zmanjšale zgornji del ter ga uskladile s pasom in boki.


- JABOLKO Če imate postavo v obliki jabolka, potem imate nekoliko večji trebuh in širok pas, vaša postava pa se v zgornji in spodnji del telesa zoži. Za vas pride v poštev empir stil obleke, ki zaradi pasu povsem pod prsmi in elegantne padajoče linije podaljša in zoži postavo.

[ ] Komentarji     Stalna povezava     Dodaj komentar

Zlatarna Mirage
od Manja on 

 ORGANIZACIJA POROKE


Prvo pravilo je: ne odlašajta, začnita čim prej!

Poročni dan mora biti tak, kot si ga želita.

Romantičen, sproščen, brez napak, skratka nepozaben!

Dokumenti za sklenitev zakonske zveze: Veljaven osebni dokument in osebni podatki prič:)


[ ] Komentarji     Stalna povezava     Dodaj komentar

Zlatarna Mirage
od Manja on 

 9 NASVETOV PRI IZBIRI  POROČNIH PRSTANOV


1. POGOVOR PRED NAKUPOM
Že pred obiskom zlatarne se dogovorita kakšne prstane bi približno imela. Pogovorita se ali želita enostavne prstane ali prstane, ki so res nekaj drugačnega. Pogovorita se tudi kakšen material želita, torej ali bosta izbrala rumeno, belo ali rdeče zlato.

2. POROČNE PRSTANE ZAČNITE ISKATI MALO PREJ
Najboljše je, da začneta iskati poročne prstane vsaj 3 mesece pred poroko. Pomembno je, da jih imata doma vsaj 2 tedna pred poroko, da imata še čas za druge pomembne stvari, ki jih morata opraviti zadnji teden pred poroko.

3. BODITE DRUGAČNI
Izberita si prstana, ki odsevata vajin značaj. Nič hudega ni če si zbereta vsak različen prstan. Pomemebna je vajina ljubezen in razumevanje :)

4. DOLOČITA SI BUDGET
Določita si vsaj približen proračun, omenita ga zlatarju, da se boste lažje dogovorili kaj hočete in kaj lahko dobite za vajin proračun.

5. BODITA PRAKTIČNA
Zapomnita, da bosta poročne prstane nosila vsak dan. Ideja je, da si kupita nekaj kar bo postalo del vajinega življenja.

6. RAZMIŠLJAJTA DOLGOROČNO
Ne bojta se biti v trendu, ampak vseeno si zberita poročne prstane, da jih bosta z veseljem nosila še naslednjih 20 let.

7. PRAVILNO SI JIH IZMERITA
Preden se poročni prstani zaključijo se mora narediti proba prstanov. S probo se še enkrat preveri, če sta si izbrala pravo številko prstana, približno pa vidita tudi, kako bodo izgledali. Probo nikoli ne delajte zgodaj zjutraj, po vadbi in če je zunaj ekstremno vroče ali mrzlo.

8. POZANIMAJTA SE O KVALITETI
Znotraj vsakega prstana morata biti dva žiga. Eden je žig proizvajalca in žig za kvaliteto zlata (585 je za 14c zlato) .

9. VARUJTE SVOJ PRSTAN
Presenečeni bi bili, če bi vedeli kako hitro lahko izgubite poročni prstan. V primeru, da ga morate velko snemati iz prsta, dajte prstan vedno na točno določen prostor. Posebno pa pazite, da prstan ne izgubite v vodi.

[ ] Komentarji     Stalna povezava     Dodaj komentar